2023-04-05
琴日同朋友一齊去大角咀呢間嘅新加坡餐廳食飯,入面播住嘅音樂真係柔和,唔會太嘈,啱啱好!仲有服務態度都唔錯👉🏻保怡雞湯河粉湯汁入口清香,帶有淡淡的雞肉味道,河粉也非常好吃,口感滑嫩。配菜有雞絲、魚片、蝦、菜等等,非常健康,適合喜愛口味清淡嘅人👉🏻奶油勁量雞扒珍珠飯加豬油雞扒的外皮煎得好脆,肉質鮮嫩多汁,與奶油的香濃味道完美融合,奶油味道都幾特別,有一點苦中帶甘,珍珠飯則有著Q彈的口感,而豬油的加入則增添了更多的香味和口感。我自己都幾鍾意佢個豉油加辣椒,非常惹味, 撈落飯或者河粉到都好好食👉🏻泰式炸蝦餅外層酥脆,內裡則是軟嫩多汁的蝦肉,帶有濃郁的泰式香料味道,讓人一試難忘。佢個泰式酸辣醬都好啱食炸蝦餅👉🏻一字骨肉骨茶有豬肉、杞子、豆腐乾等食材熬煮而成,肉骨茶有好香嘅草藥味,飲完都覺得好健康,湯汁味道濃郁,讓人吃起來感覺非常舒服。同埋湯已經深入滲透一字骨仲有其他配料,所以真係好正!佢下面仲擺咗個蠟燭,咁就唔會凍,仲有無限任飲!👉🏻香蕉朱古力奶昔好香濃嘅香蕉味,配合朱古力,非常絲滑,飲完覺得好舒服,我走咗冰,所以真係啱啱好👉🏻芒果朱古力奶昔第一次聽呢一個奶昔,感覺好特別,飲落去好龍嘅香果未,朱
👉🏻保怡雞湯河粉
👉🏻奶油勁量雞扒珍珠飯加豬油
👉🏻泰式炸蝦餅
👉🏻一字骨肉骨茶
👉🏻香蕉朱古力奶昔
👉🏻芒果朱古力奶昔
第一次聽呢一個奶昔,感覺好特別,飲落去好龍嘅香果未,朱古力味就相對較小,但係都幾清新!