💖難得黎一轉九龍灣,梗係要食啲街坊美食!搵到呢間望落幾乾淨企理嘅茶記,見佢地ig仲有好多得意嘅盲盒公仔🧸,先知原來收集玩具🪀係店主嘅興趣之一,佢嘅目標就係令大家食得抵、開心🥳又好味😋。1️⃣南乳脆香雞🐔 $78💖佢地晚市menu有成70幾個選擇😵‍💫,選擇困難症發作😂。要左碟南乳脆香雞,份量幾大,底部係洋蔥🧅。外皮炸得香脆乾爽但食落唔會dry。雞肉熱辣辣🔥,keep到嫩滑、有肉汁,食落係香口嘅南乳汁同腐乳香,點埋mayo就更送飯。2️⃣絲苗白飯🍚 $10💖加錢要碗飯配小菜食~好飽🤰🏻💖食物質素唔錯,我覺得最特別嘅係佢哋竟然有自家沖泡嘅cold brew☕️,仲只係$23,好似幾抵飲!不過因為我夜晚🌃過黎,所以冇嗌到咖啡🤣,下次一定要試下~

1️⃣南乳脆香雞🐔 $78

2️⃣絲苗白飯🍚 $10