2017-11-16 126 浏览
平時好少入土瓜灣,今日難得去個頭,就停低食翻個晚餐先走。我同朋友兩個人都中意食茶餐廳野,行過哩間就決定入去試下。一入去,啲姐姐好熱情招呼我地,抹枱斟茶,仲同我地有講有笑,好有人情味。我地叫咗北京填鴨二食,小炒王同埋南乳雜菜煲,份量多到食唔曬,我地實在太高估自己的食量。先講北京填鴨,鴨片真係好脆,咬落去係會有聲個種,夾埋青瓜同葱一齊食,唔會太肉嘅感覺,口感好飽滿。姐姐上菜個陣仲好熱心同我地講打鐵要趁熱,快啲食咗鴨先。值得一試!小炒王好夠鍋氣!而且好足料,其中蝦米粒食落好香口,而且又唔會好多油,感覺食落罪惡感都無咁大哈哈。雜菜煲入面南乳味適中,好香,而且都幾大煲㗎!哩餐係真係無黎錯,食到北京填鴨大滿足!下次帶埋屋企人黎試試佢!