2021-10-16
今晚同屋企人黎左e間日式打邊爐店試下😍店外面仲有間小商店可以買材料或者配料打邊爐😋店內以日式裝修為主,樓底都夠高掛左唔少裝飾品,簡單得黎又幾舒服。座位都幾闊落。餐廳有幾種套餐可以揀,以不同肉類嘅級數去劃分。湯底都有唔少選擇,仲有期間限定湯底🤤我地揀左北海道黑毛和牛套餐,湯底方面選左生蠔土手鍋同壽喜燒🥰生蠔土手鍋入面真係有2隻大生蠔🦪,味道好鮮味,和牛落左入去,除左食到牛味,仲帶到海鮮味出嚟😋😋而壽喜燒湯底味道甜甜地好香,都幾似日本會食到嘅味道。講返主角北海道黑毛和牛🐮,和牛油脂分布好平均,有雪花,簿簿一片,落左湯入面涮涮,入口嫩嫩🤩🙌🏻除左和牛仲有豚肉同雞肉,豚肉肥瘦適中,雞肉唔會有雪氣味,新鮮😍👍🏻自助區都有唔少配料可以揀,例如唔同嘅丸類,蔬菜等等,仲有勁多飲品☺️熟食區仲有炸雞,煎餅等等😍最特別嘅係甜品區,有得自己做格仔餅😋😋整完仲可以去隔離雪糕區加雪糕一齊食🥰
熟食區仲有炸雞,煎餅等等😍