2022-11-11
美國prime grade極上牛頸脊&伊比利亞黑毛豬放題食咗幾次放題我覺得呢個set都已經好滿足,唔會好貴但牛肉既質素極好,即使係refill幾次都一樣係高質素唔會參D其他grade既牛,牛頸脊肥瘦好均勻而且真係好嫩滑,食落牛肉味濃又唔韌,加埋湯底既配料一齊已經好鮮味,豉油都唔使點!今次我嗌台式沙茶湯而朋友就嗌蟲草花桃膠湯,沙茶湯底夠濃又唔會好咸,材料十足所以好岩打邊爐! 朋友既桃膠湯都真係有桃膠係入面,清清地又有蟲草花帶到鮮味! 好欣賞呢度有好多特別既丸類,呢個金沙魚蛋真係好好食,流沙既質感再加上濃郁既咸蛋黃醬,食落好邪惡又滿足。另外仲有唔同既台式食材包括台式腸、福茂貢丸同埋芋泥貢丸! 呢個真係好高質而且啖啖芋泥超好食又唔會漏!飲品方面都有超多選擇,特別既係佢有個暖櫃可以飲暖飲,好細心而且岩哂女仔唔想飲凍野! 甜品方面有好多種類而且款式都好新,movenpick既士多啤梨同雲呢拿味好多人攞,而即使係雀巢甜筒都係新既哈密瓜味,誠意十足!