2022-09-25
難得去開油麻地附近行街🤣就梗係要去試附近嘅餐廳㗎啦😌今次同朋友就揀左呢間春禧堂黎試😍佢無論係食物嘅質素🍽、打卡嘅花牆🎊,定係佢充滿台灣特色嘅外賣包裝設計都幾唔錯,啱晒鍾意打卡同台灣菜嘅人試㗎紅燒腱心牛肉麵 (純牛骨湯) ($48)佢嘅牛肉麵真係要大推🤤首先佢嘅牛肉真係滷得好入味,所以食落真心夠曬滷水嘅鹹香🤭加上佢嘅肉質仲好嫩,配搭埋幾重牛肉味嘅牛骨湯同幾掛湯嘅麵😜真係夠晒好味又飽肚芋泥肉鬆吐司($30)呢個吐司都唔錯😉佢嘅份量真係好多下,係包住滿滿嘅芋泥同肉鬆,食落好香芋泥嘅甜味同肉鬆嘅香味😋食曬都真係幾飽經典蚵仔煎($38)佢嘅蚵仔煎真係用料都幾足下🥰食落真係幾香同幾鮮,仲啖啖蠔仔🦪加上落左九層塔,整體上又多咗一層香味😉所以食落唔錯椒鹽杏鮑菇($38)呢個杏鮑茹真心有驚喜☺️首先佢唔係炸嘅😚已經覺得同平時台式食嘅好唔同☺️加上佢嘅蒜香味同九層塔嘅香味,真心好重🥳配搭埋椒鹽炒,真心好惹味芝士奶蓋紫薯鮮奶($38)佢嘅紫薯鮮奶真係好重紫薯味,而且入面好多紫薯蓉,加埋鹹香嘅芝士奶蓋,飲落滿足又飽足藍柑梳打($32)佢嘅藍柑梳打相對紫薯鮮奶就清新好多😉佢上面有一粒粒嘅藍莓,而且佢嘅梳打好重水果嘅
紅燒腱心牛肉麵 (純牛骨湯) ($48)
芋泥肉鬆吐司($30)
經典蚵仔煎($38)
椒鹽杏鮑菇($38)
芝士奶蓋紫薯鮮奶($38)
藍柑梳打($32)
佢嘅藍柑梳打相對紫薯鮮奶就清新好多😉佢上面有一粒粒嘅藍莓,而且佢嘅梳打好重水果嘅清新同香味,飲落超級解膩又清爽