2020-12-13
近排疫情關係少咗出去食飯,不過因為之前去開中環交文件,於是同老婆搵間好味嘅餐廳食下。我哋好掛住台灣嘅美食,所以今次梗係揀間台灣野,去咗Chek in Taipei .呢度嘅嘢真係好好食,特別係啲小食好有地道風味同特色。環境又有好多台灣我哋嘅經典金曲。滿足到我哋嘅台灣之旅嘅慾望。今次叫咗幾款小食,秋葵,呢個秋葵係泠食,咬落去鮮甜嘅味道,一啲都唔覺得有一啲青草味,而且加上店舖自製麻醬,食落去我更加有配搭。台式肉鬆炸醬蛋餅,呢個蛋餅唔係度度都有得食到,喺香港。呢間店舖整嘅蛋餅皮都好薄,而且肉鬆都係脆脆,加上一啲嘅醬汁,係非常之好味,而且榨菜亦都唔會太過鹹。好好味。台式滷肉飯,因為我本人是無飯不歡,所以叫咗個台灣嘅特產滷肉飯,呢度嘅滷肉飯不會太肥膩,淡淡都有肉。配送飯加埋半熟滷水蛋一流。台式牛肉麵,自製嘅湯底,非常之濃郁。而且牛肉每件都好厚切,喜歡辣嘅朋友,可以加埋餐廳自製嘅辣牛油,慢慢享受。😍😍食台灣野怎樣可以冇甜品,我哋叫咗個台式芋圓珍珠甜品,粒粒都好大粒,同埋好友台式風味,配上涼粉同埋綠豆,極度有口感。
呢度嘅嘢真係好好食,特別係啲小食好有地道風味同特色。
今次叫咗幾款小食,