2019-06-25 110 浏览
地點方便,鄰近time square, 但入口有啲難搵,要喺鵝頸橋嗰邊入。裝修時尚,環境舒適。早嚟被安排坐U型梳化單邊位, 適合鍾意有私穩嘅你。經典凱撒沙律本來以為係一般嘅沙律,但 侍應會即場刨一個巨型芝士,叫Grana Padano, 味道濃郁而又不會太鹹,配上新鮮生菜,覺得錦上添花!意大利飯配紅酒燉牛肉 飯好creamy,米質較為硬身。 紅酒味唔算特出,不過牛肉超淋好入味,似係慢煮咗好耐,輕輕一切就放到入口。經典漁夫薄餅 顛覆咗我對一般薄餅嘅感覺。皮薄又煙靭, 會喺客人面前即場切開, 熱騰騰,香噴噴。薄餅上有車厘茄, 醃製過的豆,鯷魚。鯷魚味道略鹹, 配上番茄醬,鹹鹹地,別有一番風味。

經典凱撒沙律

意大利飯配紅酒燉牛肉