2023-03-16 82 浏览
去左附近酒店staycation,當然要用去旅行嘅心情繼續搵好野食,特意搵一間有特色嘅餐廳食👍👍👍Qr code 睇餐牌一目了然又衛生👍先黎支黑啤😍😍Bottled beer $95Barrel aged 12 年, 充滿濃郁的烘焙咖啡和巧克力風味。同時散發着陣陣香草橡木和焦糖香氣,酒體豐滿,色澤深褐,泡沫與奶油般柔順,口感絲滑再黎個中東經典蘸醬拼盤$160有經典鷹嘴豆泥、烤茄子蓉、黑松露鷹嘴豆泥豆泥打得好滑好滑,但又無油淋淋嘅感覺,會不自覺咁沾滿醬食,包同醬嘅份量剛好。茄子蓉最開胃,但原味是我最欣賞,連我本身唔愛豆的都大口大口食中東咸香芝士$95芝士唔係會溶晒嘅種類,係好肉一磚磚豆腐咁,煎完入面好柔軟,外面好香脆 加埋個蕃茄香草醬,一點都唔滯,食多一盤都仲得👍羊肉串:雖然得2串,但因為好真才實料,唔係混入大量脂肪充大外表,所以好扎實咁食左一大串肉,是夠飽的,細心位是蔬菜燒完保留到水份,洋蔥唔會過生,所以有甜味👍👍連個包都有加茄醬燒過,感覺好似我片pizza 咁,配羊肉食一流👍👍牛油果smoothie 好驚喜👍👍少少甜味完全無平時食牛油果嘅草味,配有開心果碎好夾

Qr code 睇餐牌一目了然又衛生👍

先黎支黑啤😍😍
Bottled beer $95

再黎個中東經典蘸醬拼盤$160
有經典鷹嘴豆泥、烤茄子蓉、黑松露鷹嘴豆泥

中東咸香芝士$95

羊肉串:
我片pizza 咁,配羊肉食一流👍👍

2023-03-07