2022-07-05 74 浏览
星期六入咗荃湾陪朋友行街,因为较少入呢区所以都专登揾左间Cafe去下,体验下荃湾区嘅慢活生活。钟意去Cafe影相嘅我,拣咗呢间AL Coffee见佢系新餐厅 应该人流比较少, 可以方便打卡影相!去到估唔到个环境又几舒适,咁岩窗口边张梳化有位,劲开心,因为见呢个位影相最靓。阳光+落地玻璃,透出自然日光,真系好靓!食物方面我地叫左Pancake同埋Waffles 饮品就叫咗Espresso Tonic 同Latte。Pancake 卖相非常精美,附上一杯健康乳酪,我地拣咗枫糖酱。Pancake蛋香十足,面头仲铺上好多生果,有齐士多啤梨、蓝莓、香蕉,加埋枫糖浆,好丰富,见到都开心!仲有Waffle我地拣左朱古力酱,同样有多款生果铺面,配埋旁边嘅忌廉食,邪恶得嚟又令人好满足!食埋佢嘅乳酪,balance 返个甜度,真心唔错架。饮品方面我嘅Latte奶味几香,又饮到咖啡嘅浓郁,坐喺梳化望住玻璃,再饮啖咖啡,好休闲的感觉。朋友嘅Expresso Tonic都唔错,夏天饮好正,啖啖咖啡香,一试难忘!

钟意去Cafe影相嘅我,拣咗呢间AL Coffee
见佢系新餐厅 应该人流比较少, 可以方便打卡影相!

食物方面我地叫左Pancake同埋Waffles
饮品就叫咗Espresso Tonic 同Latte。

饮品方面

朋友嘅Expresso Tonic都唔错,
夏天饮好正,啖啖咖啡香,一试难忘!