2021-03-03
心血來潮想食泰國野 見到馬鞍山有一間就即刻去左 七點零去到 都差唔多full晒 好彩都唔洗等位 入到去感覺個設計好泰式 有啲去左泰國旅行feel我地嗌左5樣野香芒軟殼蟹米紙卷份量唔少 每舊都有軟殼蟹係入面 外皮好煙韌 入面啲配料好fresh 點埋泰式辣醬更加好味豬肉肉碎生菜包份量算幾多 之後食唔晒加左落炒飯一齊食🤣 啲肉碎食落好香口又辣辣地 同埋用左好多香料去炒 用生菜包住食就減低啲油膩感 馬拉盞炒通菜正常發揮 冇乜特別 唔會過鹹冬蔭功海鮮炒飯份量好足夠 兩個人食好夠飽 同埋入面啲海鮮配料好多 有青口 蝦 魷魚等等 炒飯嘅冬蔭功味唔算太濃 但都幾特別 之後加左啲肉碎去食 仲惹味啲椰青沙冰一上枱有驚喜 因為好大杯啲沙冰堆到好高 飲落唔會好甜 有淡淡嘅椰味 好fresh 又解到油膩今次冇供應芒果糯米飯 睇下下次食唔食到先🤪
我地嗌左5樣野
香芒軟殼蟹米紙卷