2016-02-27 1479 浏览
在佐敦搵野食,唔係冇野食而係太多野食!琳琅滿目,目不暇給!問老婆想食韓國,拉麵還是越南,就揀了韓國!隨手找到這間,開餐啦!一到來發現有半邊餐廳是露天的。適逢不是太冷,而且幾有風味,就坐低叫野食。我見炸雞賣相甚好,就叫了無骨半隻炸雞。加個泡菜煎餅。因為第一次來,點都要些下石頭鍋飯。講到炸雞,認真好食!皮薄雞靚!皮脆而不油,雞爽而彈口。雞本身已經醃過,香味濃郁,肉汁豐盈。如果唔係剛整好超熱,真係停唔倒口。泡菜煎餅亦絕不失禮,辣味還算適中。下次來試埋他們的海鮮煎餅!石頭鍋飯有飯焦,有好牛,好食!最奇怪就係飯中有股香口味,不屬於其中的配菜和牛肉,我想是老闆的秘技吧!飲酒飯聚的好地方!

飲酒飯聚的好地方!
2016-02-26