2010-09-08 5 浏览
今日甜癮起,食完froyo未夠喉就黎到K11試試呢間既人氣蛋糕店~!黎之前睇下食評都知知地呢度既餅廚曾任職法國米芝蓮三星餐廳,貪吃的我未出發已經先興奮呢去到門口見到一件件好似藝術品咁靚既蛋糕我真係勸減肥中的女生們千萬唔好行近,否則後果自付喇rose macaron最近超愛的小甜點,外型圓looklook與寶石一般可愛,好香玫瑰味,又唔似死死的香精味.咬落很喜歡煙煙韌韌那種口感 皮脆脆,而餡就十.分.多! 甜度岩岩好 每次食完都覺得自己好幸福呢 強烈推介!rose raspberry macaron呢個賣相超超超讚!真係靚到第一眼見到就要定佢呢~一見鍾情呢家野真係可遇不可求啊!粉紅忌廉有濃濃既玫瑰香味 桑莓剛好可以中和一下甜漏漏的忌廉 值得一提佢上面塊朱古力甜而不膩 整件蛋糕賣相同味道都美味到極點!dome chocolate相比之下呢款明顯失色喇.外層係半熔狀態既黑朱古力醬味道雖然幾濃,但彌補唔到藍莓慕思同朱古力慕思既食味均十.分.薄.弱!可能因為希望愈大,失望咪愈.......唉!金色macaron得個甜字,可有可無,對件餅既味道無起死回生的功效.唔難食但又唔見得好好食咁囉 店員笑容

店員笑容友善,服務好好,有禮貌,抵讚!
買完蛋糕行出去係呢間好似藝術館一般既商場諗住慢慢歎甜品,但因為太好味關係...我地狂風掃落葉式把蛋糕極速吃光,真係失禮,哈哈!對於靚野零抵抗力既我已經上左癮,睇黎好快又會再黎拜會呢度既法式甜點喇~
個餡多到湧出黎呢
拳頭咁大macaron
期望過高....
2010-09-05
外卖自取