有日行到葵芳葵富路7號葵涌廣場3樓 見到一家叫刈Bao台式創意小食舖頭面積细细地但都幾我意既,門面富有自己特別設計裝飾同自家寫既餐點牌OK架,不過呢就沒有坐位咁囉,要立食/外賣。尋日星期日,下午時份,商埸各處都人頭湧湧。此店原來是两公婆主理的正或既丈夫妻子檔,個日我到店後呢,就預到了由老闆娘推介给我食物後,諗住跟他們倾傾計咁喇反正都一場黎到,不過老闆比較害羞一點或者可能佢忙所以唔係好肯同我傾計,都是同老闆娘傾了一幾句算吧,呵呵呵呵!初初呢其實係以為他們售賣台式小食,便以為是台湾人喇,我又唔識台灣話但好在哈哈原來不是,是香港人來的。  老闆娘原來推介给我的是,古早味腩肉刈包、塩酥鳼并香芋地瓜丸,再來一杯冬瓜茶。👍🏻食物的賣相好靚,熱辣辣香噴噴!古早味腩肉刈包賣相好靚,像厚厚口唇般的包包,夾了一塊好香好諗的腩肉,加埋一d生莱絲和配料,正呀!塩酥鳼,味道啱啱好,啖啖肉,肉質好juice,吾鞋。👍🏻香芋地瓜丸一流,外脆内軟,好香地瓜味。👍🏻故吾到連個杯冬瓜茶都好好飲呀!好鬼有台灣味... 不過真係得企位無坐位...否則會考慮坐耐D整體總括黎講呢,食物賣相靚,出品都快,老闆同老闆娘好親切,食物和
尋日星期日,下午時份,商埸各處都人頭湧湧。

塩酥鳼,味道啱啱好,啖啖肉,肉質好juice,吾鞋。👍🏻

香芋地瓜丸一流,外脆内軟,好香地瓜味。👍🏻
故吾到連個杯冬瓜茶都好好飲呀!
好鬼有台灣味...

不過真係得企位無坐位...否則會考慮坐耐D

整體總括黎講呢,食物賣相靚,出品都快,老闆同老闆娘好親切,食物和飲品都好好味,價錢許可幾廿蚊雞有交易!👍🏻👍🏻👍🏻

刈Bao台式創意小食

葵芳葵富路7號葵涌廣場3樓TOP世界3069-T26&T27號舖
题外话/补充资料: 總括,食物賣相靚,出品都快,老闆同老闆娘好親切,食物和飲品都好好味,價錢許可!👍🏻👍🏻👍🏻
2019-11-24
下午茶