2021-06-07 421 浏览
得知深水埗有间特色中亚东欧café ,即刻约朋友试试,可惜未见很多有中东料理特色的食材(可能迎合港人口味),希望日后加番多啲中东菜色比我试匀佢~🖼环境整得几有心机,墙上都画上几 Persian style既mural art ,挂左唔少马赛克灯同铺上阿富汗图腾地毯可以比人坐。连店员服饰都有啲土耳其风,服务态度也很nice🇹🇷土耳其早餐 附土耳其茶 $148可以试到三款唔同既cheese,芝士唔会话好浓。仲提供四款酱,有cream & honey , apricot jam, fig jam ,果酱酸甜几开胃 ,仲有一款几特别既叫做Ghanoush 中果茄子泥,食落几似鹰咀豆泥,甜甜地。要赞 Simit 芝麻圈面包几酥脆。Turkish tea 多数用black tea,依度就用左Earl grey,都几香🥗风味香肠拼盘配杂菌意大利青瓜 $108有三款肠 冬荫,墨汁同德国Nuremberg 其实依三款肠食落都唔太特别土耳其开心果千层酥 $58 一碟有两件,听朋友讲系士耳其食过当地Baklava几甜腻,不过依度既甜度我可以接受,底下有剁碎既开心果同糖浆,慢慢食饮下茶应该几matchMoji

土耳其早餐 附土耳其茶
土耳其早餐 附土耳其茶

🇹🇷土耳其早餐 附土耳其茶 $148
风味香肠拼盘配杂菌意大利青瓜
风味香肠拼盘配杂菌意大利青瓜

🥗风味香肠拼盘配杂菌意大利青瓜 $108
有三款肠 冬荫,墨汁同德国Nuremberg
其实依三款肠食落都唔太特别

土耳其开心果千层酥