2010-06-20
係朋友介紹之下來第2次了, 對呢間店都幾有好感.近年香港有很多大大小小食frozen yogurt 的店,當我第一次去到時都以為又係食yogurt, 點知原來呢間店係以軟雪榚做主打, .係香港以軟雪榚為主的食店我是第一次見到 (除左富豪雪榚車)即刻覺得很有意思, 試左朱古力同牛奶味, 兩種味道都又濃又滑,真係好好食, 今日有隻新既cheese cake 味, 當然即刻一試啦,店長見到我試呢隻味就推介左我加餅乾碎, 配搭後果然好絕, 真係有種好似食緊冰涼既cheese cake感覺, 正!價錢 $12/100g, 一個人食大慨25蚊到份量已經好滿足, 都算便宜Toppings 方面都算幾多選擇, 個人比較喜歡oreo碎 未試過落生果, 下次想試下 (見到d藍莓好似幾大粒幾好味咁) 員工方面算可以, 有親切笑容, 呢方面幾好, 客人既感覺都會舒服好多環境裝修, 對於一間食店黎講呢方面都幾重要, 亦係我不得不提我見到funky 這個字後, 再望入間舖, 色調裝璜都真的有funky 味道,店舖的音樂亦播著七,八十年代美國的 Funky 音樂,老闆果然係有準備的, 細心...磅重收費形式和香港其
係朋友介紹之下來第2次了, 對呢間店都幾有好感.
近年香港有很多大大小小食frozen yogurt 的店,
當我第一次去到時都以為又係食yogurt,
點知原來呢間店係以軟雪榚做主打, .
係香港以軟雪榚為主的食店我是第一次見到 (除左富豪雪榚車)
店長見到我試呢隻味就推介左我加餅乾碎, 配搭後果然好絕,
真係有種好似食緊冰涼既cheese cake感覺, 正!
店舖的音樂亦播著七,八十年代美國的 Funky 音樂,
老闆果然係有準備的, 細心...
磅重收費形式和香港其他frozen yogurt店一樣都是參考美國某著名frozen yogurt 店吧..
我覺得這裡多了一份來自美國的原汁原味.