2022-09-24
呢間日系和風設計嘅Cᴀꜰᴇ已被我收藏咗十世,上星期終於有時間去食啦ᕕ( ᐛ )ᕗ 本來係想去食野餐小盒子,結果太晏去到,食唔到🥲 好啦~ 睇下ᴅɪɴɴᴇʀ有咩食先(•̀ᴗ•́)و❥ 吞拿魚 • 紫菜煎馬鈴薯丸子 $158ᵗᵘⁿᵃ • ˢᵉᵃʷᵉᵉᵈ ᵍⁿᵒᶜᶜʰⁱ係Gɴᴏᴄᴄʜɪ呀~ 我鍾意食意大利馬鈴薯糰子,煙煙韌韌,又掛汁。但今次MUTA嘅Gɴᴏᴄᴄʜɪ無配汁,而係煎得金黃焦香,撈埋吞拿魚、紫菜一齊,好香~ 食起來無咁油膩ت❥ 蟹肉蟹膏甲羅燒燉飯 $178ᶜʳᵃᵇ ᵐᵉᵃᵗ • ᶜʳᵃᵇ ᵐⁱˢᵒ ʳⁱˢᵒᵗᵗᵒRɪsᴏᴛᴛᴏ幾ᴄʀᴇᴀᴍʏ♡︎ 而且好香蟹膏味,還帶牛油香༄ 蟹蓋上滿滿嘅蟹肉、蟹膏,配埋ʀɪsᴏᴛᴛᴏ一齊食,更美味😋❥ 炸窩夫烤餅 • 鮮果 • 楓糖 • 鮮奶油 $118 ᶠʳⁱᵉᵈ ʷᵃᶠᶠˡᵉ • ᶠʳᵘⁱᵗ • ᵐᵃᵖˡᵉ ˢʸʳᵘᵖ • ᶜʳᵉᵃᵐ炸窩夫🤩 表面香脆,內裡鬆軟,配搭埋甜酸嘅水果、幼滑嘅甜忌廉,味道更多層次☺︎︎❥ Kᴜɴɪᴢᴀᴋᴀʀɪ紅茶梅酒(原產地 Jᴀᴘᴀɴ)120ᴍʟ $88/ɢʟᴀss坐係榻榻米上面,緊係要飲返杯,享受下😂 於是我揀咗杯紅茶梅酒
❥ 吞拿魚 • 紫菜煎馬鈴薯丸子 $158
ᵗᵘⁿᵃ • ˢᵉᵃʷᵉᵉᵈ ᵍⁿᵒᶜᶜʰⁱ