在黃金海岸沙灘旁的西式餐廳多不勝數, 而且有特別裝修的也不少, 今次是朋友介紹所以一試.在海灘旁散完步時間大約13:50分抵達.門口有LUNCH SET招牌, 價錢約$60~$98一位, 不是太特別,我們也打算散叫.朋友指定要坐室內的窗旁靜靜的看著海邊, 因為係weekdays 所以人流很少, 我們悠閒寫意地看著MENU...朋友說必吃推介是豬扒包及藍青口. 但豬扒包要待到tea time 才有, 最後我們都是以正價order.我們ORDERED 藍青口 (已沒有發售,但餐牌上沒有註明而且小食MENU也是 ) , 豬扒包 , 大蝦沙律, 菠蘿冰及凍檸茶.我很喜歡喝菠蘿冰, 一般普通冰室提供$18~$20的質素是白糖+水+罐頭菠蘿, 顏色是透明+黃, 但今次是有菠蘿汁的即是成杯都係濃濃的黃色, 底部有菠蘿粒(都是罐頭既~), 飲落好香又不太甜大蝦沙律真的拼湊了一隻龍蝦圖案, 好有心思 , 有6隻手指大的蝦肉, 有著仔, 椰果, 蘋果, 蕃茄 及哈蜜瓜伴碟 , 好味 ! 來到一定要食既豬扒包, 賣相真係唔錯, 又大個而且薯角又多又大粒, 咬落口係脆,跟住林, 鬆軟, 同香 (大家應該

) , 豬扒包 , 大蝦沙律, 菠蘿冰及凍檸茶.

大蝦沙律真的拼湊了一隻龍蝦圖案, 好有心思

來到一定要食既豬扒包, 賣相真係唔錯, 又大個而且薯角又多又大粒, 咬落口係脆,跟住林, 鬆軟, 同香 (大家應該幻想到我對每層既口感
) 薯角又香但不油膩, 香味都很似"M"記的, 總之我就食晒啦.

一邊吃一邊觀察室內裝修, 高高的樓底空間感充足, 陽光從大小窗四邊透入, 水吧位放滿各式各樣的紅酒, 雞尾酒, 啤酒桶, 暗啡色的玻璃餐枱選用白色包邊軟SOFA 椅.

情侶們可以考慮這個極有情調的地方作為求婚或談心. 食物的質素絕不馬乎, 是值得推介的小店 !

2013-01-08