2019-01-16
呢排天氣都好凍下,所以呢個晚上我決定要使出取暖大法,吃好東西!!同朋友book左呢間巢私廚川菜,大家唔好誤會,呢度其實係無雀仔食,雀仔只係裝飾黎架姐!!好,事本宜遲,先黎個開胃小吃,呢一碟係貴妃葡萄,外型真係成粒葡萄咁架 不過食落其實是冬瓜來,扮得幾似喎冬瓜仔,又幾開胃既,酸酸甜甜咁然後我就飲返碗湯先!蟲草花燉烏雞,好滋補下,冬天咁冬補一補,春天身體自然好,碗湯都幾夠火候,係足料既,夠入味,心裡感到一股溫暖然後我就吃麻辣手撕雞,唔算係好辣,頂得順,個底有d青瓜中和下,開胃之選,份量都ok的要知道晚飯是不能沒有蔬菜,所以我立即叫返一個干鍋有機菜花,熱辣辣,好惹味,同埋好新鮮!!好啦好啦,打大佬啦,final boss 係水煮桂魚! 睇落係咪好辣咁?其實我係叫左小辣!所以其實係ok既!桂魚比較小骨,而且肉都比較嫩,所以食落係非常好好味!配料都好充足,有好多芽菜,我甚喜!好啦,食完辣野,係要食返d水果清一清,幾新鮮的
好啦,食完辣野,係要食返d水果清一清,幾新鮮的