又一間一見到就即刻bookmarked的cafe!之前甘啱撞正星期一休息去唔到,隔左兩個星期決定星期日嚟碰下運氣。可能因為新同埋外觀好靚既原故,一直都見到評論話要排隊好多人,今次星期日去真係撞彩,點知十一點前去到竟然得一兩枱客,應該係因為又凍又落雨的關係啦 😂 估唔到七度同落雨都堅持出嚟係岩的,完全冇人坐出面,任影唔嬲😁  外觀好有法式cafe的感覺,朋友直頭話好有Emily In Paris的感覺!黑白簡約得嚟又帶點歐洲街頭的漫活渡假feel,加埋凍凍地的溫度,真係好似去左外國咁!如果好天就更好!雖然Lassana Coffee有幾間分店,但呢一間裝修同其他店完全唔一樣,冇左商業的感覺!落雨關係所以冇乜影到太多環境相 orz✦ All Day Breakfast食物方面唔係太多選擇所以叫左兩個all day $108all day嚟講真係唔貴  好大份好足料牛角包🥐 薯餅 炒蛋 菇🍄煙肉🥓煙三文魚  腸同茄汁豆真係超級超級豐富  冇可能食得哂既份量牛角包鬆軟牛油味好重好香煙肉都好香口好脆腸/炒蛋同菇味道都ok 唔會點覺得油或者鹹 ✦ Latte 店員主動問要唔要轉大杯原來brunch

✦ All Day Breakfast

上咖啡時見住佢出煙
甘凍既天氣有杯熱啡係手真係唔識形容😌😌
Latte art都有驚喜畫左隻豬仔俾我lol
咖啡都唔錯冇苦澀味 奶味又唔會過多
整體嚟講其實都幾好,而且連埋service charge都係$298 唔算貴,店員服務都貼心,主動幫我放遮同拎返把遮比我😂😊 冇嚟錯冇嚟錯!