2022-03-22 183 浏览
早幾日心血來潮好想打邊爐🍲 畀我發現左原來牛大人依家有做火鍋package😍 價錢都好大好吸引, 於是我就同我細佬share, 叫咗個二人餐👍 佢地都好多嘢揀喎💥💞湯底 (5選1)🔸台灣鳳梨雞鍋湯底好鮮甜, 外賣都有畀咗兩大兜🙂 完全夠用👍👍 最後我淨係用咗一兜都已經可以打曬全個邊爐, 淨低嗰兜攞嚟第二日煮麵做湯底好正, 好足料入面有好多雞做底🐔💞台灣手工水餃 ( 可選2款)🔸韭菜餃 (4pcs) 以前去親牛大人 鋪頭度食嘅話,我最鍾意食佢啲韮菜餃,必點! 韭菜味好香,好fresh🌿🔸福建燕餃 (4pcs) 入面嘅餡有少少似蝦, 感覺有啲似蝦餃😁 一樣都好鮮下🤗💞台灣直送漿類 (可選2款)🔸蟹子墨汁漿Wow!!! 呢個極度極度極度推介🥰 一食落口好重墨魚味🦑 而且墨魚粒好多,好有咬囗🤩🔸干貝燒魚漿如果兩個相比嘅話, 呢款就會遜色少少😏 不過佢哋魚都好鮮嘅😋 但相對就冇咁多咬口, 好似食緊鯪魚肉嗰啲朋友咁😇😊💞精選丸類 (可選3款)🔸芋頭貢丸 (4pcs) 🔸虱目魚丸 (4pcs) 🔸竹炭海鮮丸 (4pcs) 高度推介🥰芋頭貢丸同竹炭海鮮丸, 前者就大大粒, 而且芋頭好香, 每粒入面都有

💞湯底 (5選1)
🔸台灣鳳梨雞鍋

💞台灣手工水餃 ( 可選2款)
🔸韭菜餃 (4pcs)
,好fresh🌿

🔸福建燕餃 (4pcs)
入面嘅餡有少少似蝦, 感覺有啲似蝦餃😁 一樣都好鮮下🤗

💞台灣直送漿類 (可選2款)
🔸蟹子墨汁漿

🔸干貝燒魚漿

💞精選丸類 (可選3款)
🔸芋頭貢丸 (4pcs)
🔸虱目魚丸 (4pcs)
🔸竹炭海鮮丸 (4pcs)
高度推介🥰芋頭貢丸同竹炭海鮮丸, 前者就大大粒, 而且芋頭好香, 每粒入面都有好多芋頭粒,後者好少食到, 個餡好似食緊海膽丸咁, 但係佢仲要畀海膽丸再鮮d😙😚

飲品 (選2款)
🔸菊花普洱
🔸白桃烏龍
打邊爐都會食啲嘢比較重口少少, 同埋食咗好多肉都會好膩, 飲茶可以中和番☕

📍牛大人各門市