2024-01-22 45 浏览
喺IG見到呢間黃色嘅餐廳,仲以為係喺外國,點知原來呢間餐廳係位於中環嘅💡Monmono~立即約埋朋友食返個Lunch先🧚‍♀️Lunch Menu 可揀Daily Salad 或者是日餐湯,咁啱我同朋友兩個就可以試晒沙律同餐湯🙆🏻‍♀️每人一份前菜,我揀咗Chorizo Biklini🥙係一份餡餅夾住西班牙香腸、芝士、同墨西哥辣椒醬~朋友就揀Tortilla de Patatas 🥚即係西班牙馬錦薯蛋餅,蛋好厚身,入面有薯仔,食完都幾飽肚💁🏻‍♀️今日我試咗一款海鮮炒飯,真係個個都好好味!呢碟炒飯真係令我回味無窮,每一口都令我味蕾為之舞動,彷彿係喺口腔裡舉行嘅盛宴。首先,我要讚賞Seafood Paella 裡面嘅海鮮。佢哋新鮮彈牙,一口下去就能夠嚐到海洋嘅鮮味。而且裡面嘅蝦、蟹同埋魷魚都好豐富,真係值得稱讚。仲有啲貝類,令炒飯更加豐富。佢哋嘅鮮味擴散喺我整個口腔裡,真係好開胃!🍤🦀🦑🦞而Seafood Paella 嘅米粒都煮得剛剛好,每粒飯粒都保持住口感,唔乾唔軟,恰到好處。米粒同埋海鮮一齊炒,好好嘅炒飯味就喺度!我無法形容佢嘅魔力,你試一口就會明白。🍚😋除咗海鮮同米粒,Seafood

首先,我要讚賞Seafood Paella 裡面嘅海鮮。佢哋新鮮彈牙,一口下去就能夠嚐到海洋嘅鮮味。而且裡面嘅蝦、蟹同埋魷魚都好豐富,真係值得稱讚。仲有啲貝類,令炒飯更加豐富。佢哋嘅鮮味擴散喺我整個口腔裡,真係好開胃!🍤🦀🦑🦞而Seafood Paella 嘅米粒都煮得剛剛好,每粒飯粒都保持住口感,唔乾唔軟,恰到好處。米粒同埋海鮮一齊炒,好好嘅炒飯味就喺度!我無法形容佢嘅魔力,你試一口就會明白。🍚😋除咗海鮮同米粒,Seafood Paella 裡面仲有豐富嘅蔬菜。啲甜蘿蔔同啲青豆都新增咗一份口感同埋香甜味,令炒飯更加豐富多元化。每一口飯粒都同蔬菜融合喺一齊,真係搵唔到可以媲美嘅組合!🥕🌽最後,我要話一下Seafood Paella 裡面嘅香料同埋調味料。佢哋嘅混合配搭係完美無缺嘅!啲香料散發出嘅香氣令整個Seafood Paella 風味更加香濃,而調味料嘅平衡亦令我一試難忘。每一口都好滋味,食落去令我嘴唇開始微微上上下下咀嚼,真係食到嘆為止!🌶️🌿🧂總括嚟講,呢碟Seafood Paella 真係好出色!你可以一次過品嚐到新鮮嘅海鮮同埋豐富熱味。口感、味道同埋香氣係絕對令人滿意嘅。如果你鍾意食海鮮同埋炒飯,呢個絕對係你嘅首選!唔好錯過呢個美味嘅Seafood Paella 啊!👌🏻🔥
另一個主食揀咗Pita Pizza 🍕餅底脆身無油,松露同蘑菇嘅香氣強烈,鍾意食菌類嘅朋友一定鍾意呢個Pizza💃🏻