2020-03-27
同親戚食飯 親戚成日話土瓜灣地區冇嘢好食要特登飛的去其他地方食飯點知今日係屋企對面就已經搵到一間唔錯嘅食肆一睇餐廳餐牌已經比佢嘅疏乎厘吸引左 餐廳入邊人流都幾多 人多嘅地方一定係一個好地方小食我哋就叫咗咖喱魷魚圈$88🦑最值得一讚嘅就係佢嘅醬汁好少食炸魷魚圈食到呢個醬汁 入邊應該係咖喱醬同埋金橘 食落都幾特別幾開胃鮮奶朱古力$37☕️呢杯係叫俾小朋友飲嘅 拉花圖案幾靚小朋友見到已經哇哇咁叫 成杯飲晒忌廉野菌汁貓耳朵意粉$98🍝其實即係忌廉汁蘑菇意粉 不過佢嘅意粉好特別 其實係貝殼粉但係喺餐廳好少見到用貝殼粉嚟到整意粉 個人就比較鍾意食貝殼粉多個意粉啦 因為貝殼嘅形狀裝住晒忌廉汁淡淡都食到佢嘅醬汁🤤手打西冷牛肉原隻大蘑菇漢堡$154🍔手打牛肉juicy得來又唔會好肥膩 加埋大蘑菇中和返 食落去就啱啱好啦 不過份量都幾大㗎建議幾個人share食咁就適量得來又可以試到唔同嘅嘢食啦重頭戲啦重頭戲提拉米蘇疏乎里 $102🥞由於自己好鍾意食疏乎厘所以基本上有疏乎厘嘅餐廳一定會叫佢 食落去好林淡淡入口即溶加上鋪左少少提拉米蘇嘅粉 呼呼地中和返pancake 同一時間pancake亦都唔會好甜 個人來講
點知今日係屋企對面就已經搵到一間唔錯嘅食肆
小食我哋就叫咗
咖喱魷魚圈$88🦑
鮮奶朱古力$37☕️
忌廉野菌汁貓耳朵意粉$98🍝
手打西冷牛肉原隻大蘑菇漢堡$154🍔
重頭戲啦重頭戲
提拉米蘇疏乎里 $102🥞
由於自己好鍾意食疏乎厘所以基本上有疏乎厘嘅餐廳一定會叫佢 食落去好林淡淡入口即溶加上鋪左少少提拉米蘇嘅粉 呼呼地中和返pancake 同一時間pancake亦都唔會好甜 個人來講就覺得啱啱好啦
草莓棉花糖法式奶凍$59🍮🍓
呢個可以講話仲驚喜仲好食過疏乎厘 小朋友直情食都話好好食呀好好食呀好好食呀 下面係士多啤梨奶凍 中間就有個雲呢拿雪糕🍦面頭仲有啲小朋友嘅最愛 棉花糖啦 呢個甜品可以話又好睇又好食 食食吓發現份量都真係幾大架兩個人食都得 如果嚟到除咗pancake之外建議大家一定要試吓呢個
總括嚟講估唔到土瓜灣都有間質素咁高嘅西式餐廳以後黎開呢頭終於有啖好食😋