2022-05-11
自從屯馬綫開通左依家去土瓜灣、九龍城食野真係好方便😝而且土瓜灣多左好多cafe🤣大家又有新蒲點啦!今次來到啟岸我就揀左Rim Coffee😆一入店內已經覺得好舒服😌呢到主打輕食同埋咖啡☕️:🍴香脆風乾火腿卡邦尼意粉🍝 $98推薦🤩賣相已經勁討好😚煙肉炸到好似薯片咁脆卜卜🥓就咁食就會有啲鹹😅夾埋意粉一齊食就岩岩好!意粉掛汁好creamy🍴薯蓉慢煮溫泉蛋布里歐🍏🥚 $80Brioche係平時其他Cafe少機會食到!佢既包體有別於一般既麵包🥯鬆軟得來又唔會好似麵包咁實在🤣滿滿既牛油香🧈而且呢個配搭好Refreshing😍有三片青蘋果喺薯蓉下面🥔成日食牛油果食到厭既你地絕對可以轉下口味🤪🍴栗子撻🌰 $58栗子控必點🤤啲cream好滑唔會好甜🤩蛋糕都夠濕潤😚個撻係普通嗰啲牛油皮🧈栗子味香濃而且好足料!個底好多栗子蓉😙一定滿足到你!整體來講,食物質素中上😍價錢都唔貴🤪食物款式雖唔多但全部都好精緻😝環境都不錯😌落地玻璃彩光度十足👍🏻樓底好高唔會有壓迫感🥰我當日係平日下晝去☀️所以唔算好多人可以慢慢坐☺️大家不妨試下😆📍Rim Coffee 紅磡馬頭圍道63號啟岸1樓4號舖
🍴香脆風乾火腿卡邦尼意粉🍝 $98
🍴薯蓉慢煮溫泉蛋布里歐🍏🥚 $80