餐厅: Lamees
资讯:

平时收工唔知食咩好 想揾啲有格调啲嘅餐厅撑枱脚倾吓计啱啱发现原来土瓜湾都有咁特别嘅餐厅呢一间餐厅系主打地中海菜≣≣≣≣≣✿≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣#土瓜湾食好西≣≣≣≣≣✿≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣𝐋𝐞𝐧𝐭𝐢𝐥 𝐒𝐨𝐮𝐩 $55𝘑𝘰𝘳𝘥𝘢𝘯𝘪𝘢𝘯 𝘩𝘰𝘮𝘦 𝘴𝘵𝘺𝘭𝘦 𝘳𝘶𝘴𝘵𝘪𝘤 𝘭𝘦𝘯𝘵𝘪𝘭 𝘴𝘰𝘶𝘱, 𝘴𝘦𝘳𝘷𝘦𝘥 𝘸𝘪𝘵𝘩 𝘤𝘳𝘪𝘴𝘱𝘺 𝘣𝘳𝘦𝘢𝘥 𝘢𝘯𝘥 𝘧𝘳𝘦𝘴𝘩 𝘭𝘦𝘮𝘰𝘯 (𝘍𝘖𝘙 1 𝘗𝘌𝘙𝘚𝘖𝘕)中东经典 有机小扁豆汤伴脆饼和柠檬店员叫我哋饮左一啖试咗味道先个汤好香好浓小扁豆味,而且有小扁豆粒饮完一啖之后就可以根据自己需要加入旁边嘅配料有洋葱 辣椒粒 柠檬 同脆饼我哋尝试将所有嘢加落去 加少少柠檬汁可以增加香风 洋葱同辣椒粒增加爽脆口感 脆饼无论系点落去定系浸落去都好好食香煎西班牙羊肉香肠佐零酒精红酒汁 $110羊肉唔会好膻~ 红酒汁带甜令到层次丰富蕃茄仔吸左啲汁好香呢款超级适合配啤酒/红酒😍有机蓝青口 $𝟐𝟑𝟓调味只系用初榨橄榄油、海盐、柠檬就将蓝青口烹调出鲜味青口本身嘅鲜甜味带咗出嚟~份量好多 两个人够晒食!
平时收工唔知食咩好
想揾啲有格调啲嘅餐厅撑枱脚倾吓计
啱啱发现原来土瓜湾都有咁特别嘅餐厅
呢一间餐厅系主打地中海菜

#土瓜湾食好西
𝐋𝐞𝐧𝐭𝐢𝐥 𝐒𝐨𝐮𝐩 $55
中东经典 有机小扁豆汤伴脆饼和柠檬
店员叫我哋饮左一啖试咗味道先
个汤好香好浓小扁豆味,而且有小扁豆粒

饮完一啖之后就可以根据自己需要加入旁边嘅配料

蕃茄仔吸左啲汁好香
呢款超级适合配啤酒/红酒😍
有机蓝青口

有机蓝青口 $𝟐𝟑𝟓
调味只系用初榨橄榄油、海盐、柠檬就将蓝青口烹调出鲜味
青口本身嘅鲜甜味带咗出嚟~
份量好多 两个人够晒食!
而且店员好贴心俾咗个碟我哋放青口壳
Aglio  E  Olio

𝐀𝐠𝐥𝐢𝐨 𝐄 𝐎𝐥𝐢𝐨 $108
呢款意粉系素食黎~
食嘅时候会feel到有灯笼椒嘅辣香
蒜蓉炒得好香 成个意粉都系蒜蓉味!
意粉煮得啱啱好唔会太淋!
蜜枣蛋糕伴云呢嗱雪糕 $120

Fresh  Lemon  Mint

𝐅𝐫𝐞𝐬𝐡 𝐋𝐞𝐦𝐨𝐧 𝐌𝐢𝐧𝐭 $65
一上枱已经好香柠檬同薄荷叶嘅味道
好Fresh 系沙冰质地 而且好大杯🥰
𝑳𝒂𝒎𝒆𝒆𝒔 (土瓜湾)
土瓜湾北帝街145号顺辉大厦地下2号舖
香煎西班牙羊肉香肠佐零酒精红酒汁