2023-09-10
📍土瓜灣-御來光。茶社 @royalteahouse.tkw今日同第一介紹一間位於土瓜灣嘅台式飲品餐廳❤️🌸佢哋餐廳入邊有簡約風格嘅設計🩵✨好適合同朋友聊天放鬆心情(///▽///)而且食物質素都好高🌻推介!btw佢哋餐廳而家又有獎問答遊戲 頭緊名,仲可以得到雙人來回機票一套😍詳情我放喺下邊!~~🍰藍莓芝士蛋糕首先佢哋嘅藍莓芝士蛋糕做得好靚!芝士嘅口感亦都好濃厚🥺🥺🌸佢唔會話好膩嘅嗰款芝士 所以食完一啖會想接着一啖食♪( ´θ`)ノ另外有藍莓喺上面 所以成個蛋糕好fresh喔!☕️提拉米蘇follow得我來嘅朋友仔都知我鍾意Tiramisu🥺❤️呢間都係無可挑剔嘅好食!濃濃嘅咖啡酒浸左係啲餅度 啲cream好rich!!! Btw 而且價錢都好抵 所以性價比好高!🍵芝士奶蓋桂花烏龍茶跟住嘢飲方面就叫咗呢一杯芝士奶蓋桂花烏龍茶 不過我呢排努力減糖中~ 所以就走咗糖!如果唔係太鍾意飲甜嘅朋友仔都可以學我咁樣走甜 反而更加飲到茶嘅回甘味🍵🥺另外奶蓋溝埋一齊飲 都好夾!下午茶必備♪( ´θ`)ノ🥭芒果芝士奶蓋最後再叫咗一杯芒果芝士奶蓋🥺🥭芒果嘅果肉超香甜 加埋牛奶同埋奶蓋簡直係prefect mat
🍰藍莓芝士蛋糕
☕️提拉米蘇
🍵芝士奶蓋桂花烏龍茶
🥭芒果芝士奶蓋
最後再叫咗一杯芒果芝士奶蓋🥺🥭芒果嘅果肉超香甜 加埋牛奶同埋奶蓋簡直係prefect match🥂🍻
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
👇🏻👇🏻有獎問答遊戲詳情: 👇🏻👇🏻
由即日起至31/10, 大家購買純茶以外嘅飲品,蛋糕,或者芋圓,keep返收據🧾再做四個動作就可以參加遊戲!
1️⃣follow 御來光。茶社社交平台
2️⃣Share 活動廣告嘅post
3️⃣Tag 至少一位朋友👯♀️
4️⃣上傳當日購買收據到網上活動表格✨
大獎: 雙人來回東京機票一套❤️ (名額一位)
二獎: 雙人來回澳門船飛一套 (名額兩位)
三獎: 45杯飲品 (名額兩位)
四獎: 30杯飲品 (名額五位)
五獎: 15杯飲品 (名額十位)
大家快啲去參加啦✨👯♀️
- - - - - - - - - -