2014-12-19
以前好怕團購的我 因為試過貨不對版 又試過遇著好難食既餐廳 但最近因為朋友介紹下 跟佢周圍揾食 發現呢間幾正 於是重拾勇氣😂決定一試地方好易揾😊 係小肥羊隔離~因為團購 有埋shabushabu食~我選擇了豬骨湯底! 啲火鍋料選擇唔多 10幾樣 但一定揀到啱既 黑豚肉片幾靚 好味仲有不少海鮮選擇~~扇貝絕對鮮甜!!! 放題又點少得刺身呢~ 希靈魚好甜 但太薄了 帶子無得彈 又甜又大粒 不過象拔螃就差啲 太腥而且部位唔好食😩 三文魚紅白好分明 好鮮甜 我同朋友叫了三轉刺身😋不得了佢呢度啲烤日本蕃薯好香 入口會融了 因為烤既時間掌握得好👍 火候又夠!! 值得一試~ 一啖一粒 成個口都係紫薯香😋上面係黃金燒蠔 比起吉列蠔好食百倍 佢入口熱辣辣 啲芝士份量啱啱好包住隻蠔 用叉一吉成隻放入口😚um~好鮮美 我朋友話我食個樣好誇張添呢🙊 而且又唔太熱氣嘛 佢即叫即燒所以要等耐少少 如果想食完再食 要寫定先 隔一陣又再俾張order紙😊 食完啲燒物同串燒 食返個牛奶海鮮鍋中和返先得啦~海鮮料足 熱辣辣暖暖胃 再戰刺身💪其他野身👏軟殼蟹絕對要叫
仲有好多不同既野身 我同友人決定要再黎~ 佢下午係有定食既set 學生真得好平 28蚊就有一個set~住係附近既學生們大把口福啦😭對於我黎講元朗係好遠既地方 但呢度係個美食天堂 我都想做個元朗人😭
食到飽一飽離開~ 我同友人都好滿意 下次再見👋 精力充沛 繼續一天既行程^<