2008-11-20 7 浏览
昨日去食下午茶,點知係一場惡夢既開始。我要左個便當餐配肉醬薯蓉,個餐仲有咖哩角、薯條、雞鎚。仲有個沙律同椰汁糕,我仲加左8元要個雪糕紅豆冰。我去到水吧,無人理我,我等左成分鐘先有人接我個order。佢地既人手好亂,好難做到個高效率,等左差唔多成個字先食得。食得都唔代表好得,我試左個焗薯,都唔熱既。D肉醬同個焗薯唔多夾。薯條同咖哩角就soso啦,無乜野。D雞鎚就好細隻,沙律同椰汁糕都算過得去啦。但杯雪糕紅豆冰就令我好失望,杯野除左冰之外,成杯都係椰奶,甜到死。就算唔加錢都唔會飲呀。呢杯係我飲過既紅豆冰中既蘿底橙。一個餐18元,加8元要雪糕紅豆冰,咁就26元啦。去大家樂、大快活咁樣食下午茶,好多選擇之餘,仲食到你好飽。p.s.意粉屋既椰林相思就算加11元轉飲都仲抵飲過呢杯"雪糕加椰奶"多多聲,意粉屋既椰林相思起碼有七成既花奶,仲有3成既椰奶。夏天飲椰林相思,一個字...爽。

便當既真面目
我飲過最差既紅豆冰