2019-04-08
之前見到廣告只要幫襯主食再加多$69就可以食到抹茶甜品放題所以一早約咗一班鍾意食甜品嘅朋友🍮一齊瘋狂咁任食甜品由於打咗甜品放題所以冇得食午市套餐唯有揀返Menu入面單點嘅食物滑蛋吉列豬扒飯其實成個感覺都好快餐不過滑蛋的確整得唔錯吉列豬扒皮肉分離而且塊豬扒真係好薄食落口毫無肉質 咖喱蛋包飯成個飯最正嘅就係個滑蛋不過所謂嘅蛋包飯隻蛋都包唔住啲飯🤔咖喱汁真係得咖喱汁入面一啲料都冇不過食落微辣所以都幾開胃照燒雞扒飯其實個飯嘅滑蛋同埋汁完全同吉列豬扒嘅一樣只不過今次換咗雞扒所以未到個方面唔會有太大分別一樣都係冇驚喜蛋汁卡幫尼意粉四個主菜入面最好食應該係呢一個卡幫尼汁忌廉味夠香濃食落口又唔會太過滯所以味道啱啱好要食晒主菜之後先可以問店員攞甜品紙雖然好似好多款但係其實有好多係重複咗而且朱古力冬甩已經冇晒所以冇得試抹茶cremia雪糕配蕨餅入面有紅豆同埋沒抹茶蕨餅又話係抹茶雪糕🍦明明張圖入面杯雪糕都係綠色唔知點解出到嚟變咗朱古力味雖然朱古力味都好好食而且朱古力味非常濃郁不過就算加咗抹茶粉都完全食唔到抹茶嘅味道原味芝士焦糖布甸燒甜品來講呢個都算大份焦糖浸住底部嘅芝士蛋糕食落有啲甜不過都仲食得出芝士味布甸
只要幫襯主食
甜品來講呢個都算大份
焦糖浸住底部嘅芝士蛋糕
食落有啲甜
不過都仲食得出芝士味
布甸亦都好滑,有蛋香
抹茶流心芝士撻
呢個甜品同Menu張相真係分別太大
不過食落口又真係有芝士味嘅
但係所謂嘅流心就唔太流啦
而抹茶味亦都唔夠濃
食落有啲苦
抹茶opera 好難食真係好難食
原味芝士蛋糕 應該係最正常嘅芝士蛋糕
青山直送蘋果批 可能因為青心送過嚟太遙遠,所以蘋果批果皮真係好林,不過蘋果都有淡淡的玉桂味
抹茶紅豆班戟,雖然入面嘅cream真係綠色但係就冇乜抹茶味,紅豆蓉真係有啲甜
抹茶千層蛋糕,千層蛋糕應該未解凍夠,食落去仲好有冰感,而且抹茶真係淡到唔係好食得出
芝士奶蓋抹茶布甸 又咸又甜好難食建議大家都係吾好叫