2022-12-21 857 浏览
最緊天氣凍咗好多,除咗想打邊爐就係食燒肉,約咗幾個同事嚟到呢間,之後午餐都食過,覺得啲肉都好高質點咗個新出冬日限定,原來有北海道白子、博多和牛牛腸鍋、燒仙台牡蠣,仲有宮崎A5桜花牛稀有部位,同埋多款和牛及數十款任點食物叫咗個漬物三點好開胃,之後就上我好鍾意嘅白子,份量都多又好肥美啊,食落去好奶滑,仲有配上酸汁咁凍天氣食番個和牛牛腸鍋就啱哂,湯底好清香夠熱辣辣,仲有嫩腍和牛同牛腸,食完即時好暖胃牡蠣你原隻燒,面頭有香草牛油,燒完都仲好鮮甜肥美,牛油令口感更順滑哇 係呢到嘅焦點宮崎A5桜花牛,由深紅色食到赤身粉嫩,五花腩、牛肋肉、內外後腿肉兩款,仲有和尚頭等等,深紅部位肉味好出,越食淺部位越嫩腍,啲油花會越多越香,有入口即化口溶之後要打大佬了,赤身同霜降部位嘅肉眼扒,你睇塊西冷肉眼扒幾咁大塊又粉嫩,今次會有侍應去同你燒,燒到6成熟左右就啱哂,如果來再熟啲可再自己燒多陣,一入口真係不得了,入口即化滿滿脂香,另外仲有壽喜燒㗎,油花密度會高啲,輕輕一燒再點埋日本雞蛋漿汁一齊食中場點咗炸好嘅吉列廣島蠔,吉列漿炸列好酥脆,隻廣島蠔夠肥美,蠔味好出,完全唔似放題級數,好似去咗吉列店到食咁我真係好鍾意食

我真係好鍾意食蠔,呢款我追加咁好幾次,廣島蠔實在太濃香,而且仲好大隻肥美,另外呢到嘅魚都好鮮甜有微微爽口感
有冇內臟愛好者呢,呢到大癲啊,連牛同雞內臟都有,係日本直送嘅,雞皮燒到微焦特別好食,仲有雞肝嘅甘香,連朋友最愛爽脆嘅雞冠都有
最後甜品有三款,食完咁多燒嘢食過柚子雪葩清清味蕾減油膩,仲有抹茶雪糕及牛乳奶凍喔
2022-12-08