2014-04-13 3945 浏览
环境很唔错既翔龙系我朋友比左几间选择我嘅其中一间,因为未试过,都想试下,住系呢头嘅我,好求其著到好似攀山咁嘅装束,就咁就行左入去,真系有D唔好意思,环境装修都唔错,都几有心思。好彩进场时己经差不多九点几,人唔系好多,有张卡位坐下,侍应放低左个menu,觉得个menu都好靓,都有心机设计过。其实有几味𩠌我都好想食,但因为今次试新野,咁都想食下未食过嘅,之前都试过好多黄金乜,黄金物,今次试下个黄金锅巴,几特别,之前都未食过,朋友就话食完好包,其实可以当饭食,最尾其实都食唔晒。冷盘有口水鸡,本人觉得好食过重口味嘅口水鸡,辣得黎好野味,仲唔系好油,另外试左一个之前亦都未食过嘅京烧羊腩,虽然话羊腩,但系一D都唔肥,仲无咩稣味,因为我唔钟意食有好稣味嘅羊肉。讲到小笼包,本来只叫左一笼,但因为好食,所以再叫多左一笼,小笼包做得好精致,小小一个但够汁,皮薄但不易夹烂,肉方便够软滑,真系feel到用心制作,有水准。到甜品方面,谂住佢咁大间餐厅都会出雷沙汤丸,结果都系无,其实真系唔知香港仲有边度揾到一间好食嘅雷沙汤丸了。

2014-04-12