2023-06-28
屋企人真係好鐘意食牛大人,今日我地近近地落左去元朗YoHo 2期食牛大人火鍋放題。餐廳環境寬敞,而且有多張2-4人卡位,亦有多張大圓枱,可以多人一齊打邊爐,好適合一家人或一大班朋友聚會。120分鐘極上和牛吃到飽套餐阿嬤養生濃湯鍋湯鍋有好多養生配料,有大量娃娃菜、人蔘、杞子等等,湯底非常足料。極上和牛吃到飽套餐會每人贈送澳洲M9和牛牛丸,以到既和牛牛丸必食,牛丸咬開超多肉汁,和牛味濃,每人2粒完全唔夠喉。而牛肉方面,其中澳洲和牛M5牛肩卷、安格斯牛小排,我地都encore 左好多次,安格斯牛小排油脂豐富,另外澳洲和牛M5牛肩卷,油花平均,肉味濃郁,2款肉都好軟腍。以到牛肉高質之外,另外火鍋配料和小食都一定要食,真豬小香腸、鬼馬老油條 ,士林鹽酥雞即叫即製,黎到仲熱辣辣。海鮮方面,大蝦,沙白、台灣直送漿類,都好新鮮。台灣直送啤酒「芭樂鹽小麥」係釀造過程中加入土芭樂,口感清新又酸甜,非常易入口。最後食埋Movenpick 朱古力味雪糕,以一餐真係非常滿足。
120分鐘極上和牛吃到飽套餐
阿嬤養生濃湯鍋
海鮮方面,大蝦,沙白、台灣直送漿類,都好新鮮。
台灣直送啤酒「芭樂鹽小麥」
係釀造過程中加入土芭樂,口感清新又酸甜,非常易入口。