2019-09-28
同朋友相約係尖沙咀食晚飯,唔想諗食咩,都會揀德美壽司。雖然食過幾次,但總會有一種魔力想再食!由於無得book位,我地都早左到,但都要等一陣先入得。打開menu實做太多選擇,壽司、刺身、鍋物、串燒、炸物...每次都要諗一陣先落到單!芝士鰻魚卷 $63估唔到芝士同鰻魚都幾夾,口感好豐富。其實我好怕鰻魚食到啲好粗既魚骨,但依度一啲都唔覺有骨。散叫左啲壽司,有三文魚、帆立貝、蟹肉蟹膏軍艦,全部都好新鮮,鮮甜肥美!味淋雞泡魚乾 $57雖然價錢有啲貴,但我每次黎都會叫,雞泡魚乾燒得岩岩好,唔會太乾,軟硬適中,好香口!溫泉蛋天婦羅 $47外皮脆薄,溫泉蛋中和左油膩度,幾特別,好少地方食到!士多啤梨汁鐵板鵝肝 $76士多啤梨汁酸酸甜甜,令到鵝肝感覺無咁肥膩,不過鵝肝有少少騷味。 安格斯鐵板牛扒 $88牛扒鐵板上熱辣辣,但又唔會過熟,岩岩好,牛扒肉質juicy,除左牛扒,仲有唔少配菜,抵食!最後,仲有甜品送,成餐飯非常圓滿!
由於無得book位,我地都早左到,但都要等一陣先入得。
芝士鰻魚卷 $63
味淋雞泡魚乾 $57
溫泉蛋天婦羅 $47
外皮脆薄,溫泉蛋中和左油膩度,幾特別,好少地方食到!
士多啤梨汁鐵板鵝肝 $76
安格斯鐵板牛扒 $88
最後,仲有甜品送,成餐飯非常圓滿!