2006-05-27
又係睇開飯黎食o既^^ 開頭落到觀塘唔記得左街名, 搵左成半粒鐘先去到, 不過其實只係係街市附近, 好易去o既咋~ 入到去係間好傳統o既舊式鋪頭, 有套餐叫o既,不過我都係選擇淨叫, 叫左個推介回窩肉+ 酸辣湯水餃( 因為又想飲酸辣湯又想食水餃, 但驚各叫一份又食唔哂, 發現呢個兩樣都有,so即叫) + 排骨擔擔面+ 3杯豆漿回窩肉: 嘩, 真係必食, 好好味, 未試過食咁好食o既回窩肉, 坊間個d偷工減料多, 無咩味道, 但呢個就唔同, 又夠味, 又多椰菜( 小女子好鍾意食椰菜, 岩哂口味^^ ), 白腩肉又唔覺肥膩, 正!! 酸辣湯水餃: 勁多料, 咩都有,有豬肚+ 肉絲+ 木耳絲+ 豬皮+ 紅蘿蔔絲, 樣樣都好大件咁, 足料, 而且辣+ 酸岩岩好( 小女子平時食野好鍾意落好多調味, 但呢個係我第1次食酸辣湯而咩都唔駛再落, eg, 胡椒粉+ 醋都唔駛落, 已經好好味^^ ) , d水餃個皮係厚左少少, 但都接受到, 不過佢入面包住o既餡就好好味啦, 仲有d彊汁係流出黎, 好特別!! 排骨擔擔面: 排骨好特別, 好重咖哩味, OK !! 擔擔面好香, 唔膩, 坊間個d多數勁落花生醬
排骨擔擔面: 排骨好特別, 好重咖哩味, OK !! 擔擔面好香, 唔膩, 坊間個d多數勁落花生醬, 太"流"啦, 但呢個就岩岩好, 小女子平時唔好擔擔面但都有食~
豆漿: OK
呢度有個著校服O既肥仔伙計, 好有禮貌, 唔知係咪太子仔呢?!
埋單唔駛+1= $ 111 , 超抵~
最後真係食唔哂, 差唔多成碗酸辣湯水餃打包番去做宵夜!!