餐厅: 同一餐室
资讯:

2024-01-23 88 浏览
大家都应该识得德昌鱼蛋粉,但你又知唔知其实土瓜湾都有分店?记得两年前佢开张嘅时候好开心,难得附近有间传统嘅粉面店,唔驶再特地去九龙城买火锅料同食鱼蛋粉,不过原来最近自己屋企嘅反而最少去,前几日无约饭局心血来潮就去食个简单晚餐。系土瓜湾嘅分店唔系叫德昌,叫同一,唔驶担心,绝对系同一分店,可能因为个名,佢无咁九龙城咁火热,但食同坐得更舒服。简单一碗鱼蛋粉,汤头甜,河粉劲滑,鱼蛋爽而口感好,基本上无懈可击,同我最爱的夏铭记各有优点。朋友点的虾球捞面,好似好食过七喜,特别系个牛腩汁捞嘅捞面,蛋香浓而沾上腩汁的感觉,系鱼蛋粉外一个更好选择。另一个点的捞米更正,健康好多,配牛筋后更加突出个汁嘅出色。单点左个猪手,呢个又系绝对大推,食过软淋淋嘅猪皮就知道佢地炆得丝丝入扣,下次除左食虾球捞,猪手捞都唔错,如果错过了深水埗的祥发你觉得可惜,咁唔好考虑,过黎呢度食。四宝当中我最爱鱼皮饺,个皮好薄而且入面好丰盛,贪心嘅都值得叫因试到好多唔同种类嘅野,当然唔可以错过仲有佢嘅炸鱼片头,再加过炸鱼皮,更佳。听员工介绍佢哋而家推紧新汤底,朋友试左个嘅冬荫公汤底配鱼蛋粉,几有特色,呢个隐藏menu,有兴趣你过黎食问下

听员工介绍佢哋而家推紧新汤底,朋友试左个嘅冬荫公汤底配鱼蛋粉,几有特色,呢个隐藏menu,有兴趣你过黎食问下呢到嘅员工啦。