2021-12-06
📍魚川居 Deli Fish🌍 觀塘開源道54號豐利中心5樓507室 Room 507, 5/F, Hewlett Centre, 54 Hoi Yuen Road, Kwun Tong📝整體評分:9/10🥢魚川居CLS 90分鐘放題 Lv 1 任食特級肥牛角 特選海鮮🥢 $228/位。仲每位送海鮮盤:有肉蟹、鮑魚、帆立貝、花螺。揀左🥢酸棻魚湯底🥢,第一次打邊爐係可以一滴不沾醬油,湯底實在好濃郁,未放野去涮前要嚐一口湯,好鮮甜,夠酸卻不太辣。魚肉片有相當既口厚,唔會涮完唔見哂肉,鮮嫩入味,最重要係無骨!!!仲好食過一盤盤煮好既酸菜魚。二百頭有咁多海鮮食,有脆鯇(有少少骨)、海蝦、大蜆、賴尿蝦、蟹、魷魚、生蠔(飽滿鮮美,我最愛),勁快食到回本,食完海鮮先再點肉。小食就唔多,不過午餐肉好正,炸到好乾身仲要係厚切;仲有涼拌青瓜都要試,好香麻脆爽!
🌍 觀塘開源道54號豐利中心5樓507室
📝整體評分:9/10
仲每位送海鮮盤:有肉蟹、鮑魚、帆立貝、花螺。
食完海鮮先再點肉。