2020-11-29
呢間小店以前係屯門新墟,果陣重未有咁多食蕃茄濃湯嘅店,我好中意食蕃茄,所以,以前成日係呢到食lunch,係平價又好味嘅選擇!但自從佢係屯門執左之後,就一直都好掛住佢嘅蕃茄濃湯同滑蛋,早排發現原來佢係元朗重開,即刻心心眼😍好想去食返回憶嘅味道😋到底有冇唔同咗?一齊嚟睇下啦!👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻— — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — —【滑蛋蕃茄濃湯配雞扒】$58食左第一啖,回憶真係返哂嚟呀!蕃茄果陣嘅濃郁,係清甜而唔會過鹹,而且湯入面重有蕃茄蓉同洋蔥絲,係真材實料用蕃茄煮出黎嘅湯,唔係用加工調味料煮出黎,所以飲落唔會濃到令你口渴,我自己幾中意呢種天然而濃郁嘅味道😋另外,雞扒煎得好脆好香口,醃得好夠味,每個蕃茄濃湯真係啱晒🤤🤤不過呢,個滑蛋我覺得冇以前咁滑,煮耐左少少少少少,不過個味道都係好好食嘅!— — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — —【忌廉黑松露雞翼焗飯】$68呢個覺但係以前冇嘅,原來係呢間餐廳唔止蕃茄濃湯好食,連焗飯都好好食㗎,我知道最多人係食蕃茄焗豬扒飯,我就試吓新野,令人喜出望外
【滑蛋蕃茄濃湯配雞扒】$58
【忌廉黑松露雞翼焗飯】$68
呢個覺但係以前冇嘅,原來係呢間餐廳唔止蕃茄濃湯好食,連焗飯都好好食㗎,我知道最多人係食蕃茄焗豬扒飯,我就試吓新野,令人喜出望外!
壽司個忌廉黑松露醬汁真係夾得啱啱好,黑松露嘅味道唔會太搶,忌廉亦都好夠甜,我係超中意呢個醬!!!!!!😋😋😋😋
將心都好夠多,夠撈晒成個飯,返底係炒飯,炒得粒粒分明,軟硬適中。而雞翼沾滿咗忌廉黑松露醬,好惹味😋😋
🤩🤩呢個焗飯真係比到我好大嘅驚喜🤩🤩
【忌廉芝士磨菇釀雞翼】$56/4隻
呢個又係好有驚喜,一咬落雞翼度,啲芝士汁爆出嚟,好濃嘅芝士味,入面仲有一啲蘑菇,咬落好有層次,都係值得推介嘅菜式!👍🏻
❗️我去食果晚嘅晚餐時段,間餐廳都唔算好多人食,可能因為地點比較偏,但係而家呢個艱難時期,要多多支持呢d良心小店,大家除左係元朗食另一間蕃茄專門店之外,都可以試下支持呢間小店💪🏻💪🏻💪🏻
✅總評:(5分為滿分)
環境:3/5
味道:4/5
性價比:4/5
推薦度:4/5
更多食評可follow ig : athena_yanlee