2024-01-31 265 浏览
俾我话你知,我啱啱去咗一间令我个味蕾激动起哂嚟嘅店。首先,我啱啱食完个渍物二品小皿一品呀,脆脆盒子啲野菌薯仔沙律真系够哂口感,跟住祖籣鸡肉团子嘅香甜滋味,仲有饺子皮嘅酥脆,哗,叫我点话得完!再加上豆乳白鸡汤乌冬,乌冬滑到化咗,而汤就够哂清新,食得出好有心思。至于甜品,朱古力忌廉夹心包加焙茶忌廉,成个融合返咗我对甜点嘅幻想。虽然朱古力味可能淡咗少少,但焙茶忌廉滑溜溜嘅口感混合朱古力包,照样可以叫我叹为观止!饮品方面,焙茶黑芝麻饮啲焙茶奶盖,好似幼滑嘅云朵覆盖咗杯顶,黑芝麻奶又香又甜,整体配搭得宜到不得了㖞。至于个玄米抹茶饮,只渐层嘅色彩美得应景,味道鲜明得嚟又有层次,几正啊!总括来讲,𠮶间店嘅食物我会话,有嘢味动人心弦,又有嘢静静地哄醒你个鼻神,值得你去试吓,你话唔绝对会有惊喜。🍜🍰☕️