2019-01-07
今日收工果陣攰到嘔,想幫自己快速叉電,所以就同男朋友去灣仔食返個靚靚放題。見MENU只有5張,以為好少野食?咁就錯喇!其實呢度係半自助形式,刺身、沙律、壽司、串燒、甜品等等都係自己出去拎,種類非常豐富!只係沙律已經有好多選擇,我選擇左既飽肚又好味的薯仔沙律,圓碌碌咁,睇到都想食!送酒必備的巴馬火腿配蜜瓜,點解得一件?因為男朋友等唔切我影相已經不斷食,到我發現已經淨返一件!(食完可以再拎,咁就放過佢啦……)我諗刺身一定係好多人心目中食放題的重點~呢度的刺身質素絕對唔會令大家失望,因為刺身都係出去拎,望住師傅即叫即切,唔講咁多,睇圖片就知道好肥美~甜蝦、帶子既大隻又鮮甜,三文魚、劍魚腩都係厚切,男朋友平時唔鍾意食希靈魚,竟然冇投訴,可見希靈魚質素都唔錯!壽司都係自助,魚肉固然新鮮,個人覺得飯的比例也拿捏得很好,一口一件,食落非常滿足。芝士焗蠔D芝士勁多,好濃味,非常邪惡,必食!天婦羅很香脆。羊架、牛肉串的肉質肥瘦適中,惹味可口,食肉獸不容錯過!飲品方面,除了常見的汽水,仲有清酒任飲!呢度仲有非常值得推薦的甜品吧,甜品種類超多,說是包羅萬有都唔誇張:好多野都想試~當中焦糖燉蛋係即叫即整,熱辣
所以就同男朋友去灣仔食返個靚靚放題。
(食完可以再拎,咁就放過佢啦……)
我諗刺身一定係好多人心目中食放題的重點~
呢度的刺身質素絕對唔會令大家失望,
因為刺身都係出去拎,望住師傅即叫即切,
唔講咁多,睇圖片就知道好肥美~
甜蝦、帶子既大隻又鮮甜,
三文魚、劍魚腩都係厚切,
魚肉固然新鮮,個人覺得飯的比例也拿捏得很好,
一口一件,食落非常滿足。
芝士焗蠔D芝士勁多,好濃味,非常邪惡,必食!
仲有清酒任飲!
呢度仲有非常值得推薦的甜品吧,
甜品種類超多,說是包羅萬有都唔誇張:
好多野都想試~
當中焦糖燉蛋係即叫即整,熱辣辣,
睇返D相都流口水!
水信玄餅賣相滿分,好有日式風味。
看起來平凡的蛋糕卷也很好吃。
喜歡日式甜品的朋友一定會喜歡!
整體來說,除了環境舒適,沙律、刺身、串燒和甜品的水準也很不錯,
尤其是甜品,真係食到樂而忘返~