2020-04-08
都係個句,有D黃係要支持一下最近係網上見到有個post,評論全球最佳漢堡,香港亦都有數間入圍,而荃灣呢間小店係其中一間order左兩款,一型男、二煙肉。先評論煙肉漢堡,手打牛肉分外鬆化,肉汁滿滿,離遠望到廚房鮮肉一大盤,應該係接到order先至開始煎,煙肉配答尚可而型男漢堡(我都唔明點解個名係咁哈哈),配上紅菜頭,醬汁上應該用上調好的蛋黃醬,非常非常夾,漢堡肉應該每一款包都係一樣但係型男漢堡的配料和醬汁我係比較推薦的!如果可以有呢款醬汁點薯條真係一流!薯條係粗薯條,口感唔似連鎖快餐店,不錯不錯👍牛油雞翼炸得好香,牛油味好重配上蒜粒熱辣辣,真係好正latte正常,不過呢間始終主打漢堡總括而言,果然名不虛傳,配得起上榜嘅名銜,不過最出奇嘅係店入邊全部都係後生仔女主打,唔知係咪真係佢哋研發出黎