2022-08-26 1919 浏览
还记得几年前~ 工作地方附近已经遇上✨黑布小巷~ 当时仲系位于黑布街、只做外卖的黑布小巷😌 今日终于同朋友嚟到荔枝角店~ 🤗坐低慢慢品尝呢度嘅美食啦!荔枝角店位于亿利工业中心~ 😌相信大家都唔陌生啦!平时收工时间嘅工业大厦、大家都赶住返屋企,唯独呢度个个都系4楼出lift😆 因为都系嚟呢度食嘢~ 由于有选择恐惧症嘅关系🤣决定咩都order一样share食~😈麻辣鬼椒鸡腿芝士蛋吐司我认为系全港最好食嘅吐司之一!😆吐司烤得香脆、鸡腿嫩滑juicy! 芝士同半熟溏心蛋的助攻固然功不可没!辣同唔辣一样好食!食完会有幸福嘅感觉😆🥰 一定要上台即刻食!热辣辣咁食! 外卖都要即刻食!焗耐咗有倒汗水、个口感就争好远ga la! 有手套跟埋、唔惊食到只手污糟晒~🍚古早味手工卤肉饭份量都几大~ 满满的慢煮猪腩肉肥瘦均匀好邪恶!同惹味卤水汁一齐捞饭~ 🤤𠮶种独有软淋淋的肥腻感觉~ 即刻又挂住台湾啦!🥴黑布台式香肠/ 花枝丸香肠烧得外皮香脆、一咬即爆汁!Sweet又Juicy! 花枝丸可以拣淮盐或者鬼椒粉~ 因为吐司已经系鬼椒味,所以我哋拣咗淮盐~ 不过重点系佢咬落颇弹牙、又有粒粒花枝👍🏻🍬黑糖红枣姜三色圆

今日终于同朋友嚟到荔枝角店~ 🤗坐低慢慢品尝呢度嘅美食啦!

荔枝角店位于亿利工业中心~ 😌相信大家都唔陌生啦!

😈麻辣鬼椒鸡腿芝士蛋吐司
我认为系全港最好食嘅吐司之一!😆
吐司烤得香脆、鸡腿嫩滑juicy!

🍚古早味手工卤肉饭
份量都几大~

🥴黑布台式香肠/ 花枝丸
香肠烧得外皮香脆、一咬即爆汁!
Sweet又Juicy!
古早味手工卤肉饭、花枝丸
黑布台式香肠

🍬黑糖红枣姜三色圆 (热)
糖水底系合格嘅,
唔会太甜、姜味又够~
三色圆分别系芋圆、地瓜圆同紫薯圆~
可能佢哋好friend,成日会黐埋一齐😂 但逐粒分开食嘅时候,真系食到粒粒唔同味㗎!
黑糖红枣姜三色圆 (热)

🥤桂花雪梨罗汉果茶
微甜滋润,
食完热气野饮返杯就啱晒!

🥤冻顶乌龙
清凉而带点回甘,好饮!

桂花雪梨罗汉果茶、冻顶乌龙

留意返~小食同饮品可以优惠价去加购ga~
2022-08-17
古早味手工卤肉饭、花枝丸
黑布台式香肠
黑糖红枣姜三色圆 (热)
桂花雪梨罗汉果茶、冻顶乌龙
  • 台式肉蛋芝士吐司