2016-08-25
魚...全部都係魚! 無錯, 我的確係好喜歡食魚ga~~ 約埋志同道合既亞妹黎試下先~~由於平日同較早黎食, 所以店內人不算太多, 夜小小客人就越黎越多了! 雖然店內選用普通木製棕色枱凳, 但地磚卻用上較有色彩既款式, 令整體格局份外新派, 而位與位之間又不會太逼, 坐得都算舒服的~~喜歡那餐牌設計, 除附有圖片外, 還加入可愛插圖, 打破傳統純文字悶到爆既感覺, 不錯不錯~~青椒皮蛋 HK$38食川菜都會叫青椒皮蛋的, 因為感覺皮蛋跟麻辣係最friend底的, 而呢度所出品既青椒皮蛋辣度又啱啱好, 又不會過份油, 勁惹味呀~~水煮牛肉 HK$148而水煮牛肉味道也不錯, 牛肉又嫩又滑, 底部加入了薯粉同芽菜, 兩者吸收了麻辣既精華, 食落同樣非常惹味, 啱晒愛辣既一族呀~~江團魚 (小辣) HK$318主角烤魚出埸啦~~ 另外追加了配料包括有金菇, 豆腐, 黃豆芽, 鮮豆皮同薯粉, 每樣索價只是十多元, 絕對低食的~~我地選了江團魚, 要小辣, 雖則是小辣但其實都不能睇小的, 我也算是食得辣之人, 但也覺得是剛剛好, 呢個辣度沒有蓋過魚既鮮味, 而
約埋志同道合既亞妹黎試下先~~
青椒皮蛋
水煮牛肉
江團魚 (小辣)
我地選了江團魚, 要小辣, 雖則是小辣但其實都不能睇小的, 我也算是食得辣之人, 但也覺得是剛剛好, 呢個辣度沒有蓋過魚既鮮味, 而魚肉仍然都好嫩滑, 仲要無乜骨, 食得更放心!! 配料同樣吸收了烤魚同麻辣湯底既精華, 除了惹味還帶有魚既鮮味, 好好食呀~~~
間唔時過下辣癮真係超滿足呀!!