2020-06-26
最近因為疫情無得去旅行,但又好掛住泰國,所以約左一班朋友黎食地道既泰國菜!首先就係一定要食既泰式生蝦!生蝦味道好鮮味,食完一隻又一隻,如果份量再多啲就更好啦。 跟住我地叫左必點既冬陰功海鮮湯,味道好濃郁,唔算勁辣,係辣得黎都帶點酸甜,但好開胃既,而海鮮既料都好足,有魷魚同青口,仲有啲菇。飲完湯就係我地既主菜 咖哩炒大蝦,餐廳仲係上面加左朵花 賣相一流😂 咖哩睇落勁惹味 流哂口水 咖哩係偏甜既但好好味 而蝦同curry 既配搭都好match 我地on side叫埋garlic bread 點,勁入味同香口,食完又食而麵食有Pad thai!同我想食既味道一樣!而且性價比好高 一大碟都係$65蚊 同樣地係酸酸甜甜既口感,值得一試。最後仲有個芒果糯米飯 有兩種唔同既糯米,飯既份量比想像中多 絕對夠飽 芒果feel到係新鮮芒果 因為好甜,個個食到好飽,有機會一定再黎食!
而麵食有Pad thai!