2023-05-18
今次係第二次過嚟呢度食和牛啦❤️對和牛真係情有獨鍾啊,油脂分布真係非常靚,入口即溶嘅感覺,真係回味無窮。呢間火鍋店嘅和牛係由日本牧場直送嘅,所以CP值真係超高㗎。湯底方面今次就揀咗限量嘅北海道豆乳玫瑰芝士鍋,佢嘅湯底原本就已經係雪好咗嘅玫瑰花,上面重點綴左一啲花瓣,真係好靚呀,睇住個湯熱左玫瑰花慢慢溶化,淡淡的豆乳芝士香味就滲晒出嚟,真係急不及待要食。值得一提嘅就係今次仲送咗一個蟲草烏雞湯,材料真係好足,燉湯嘅味道真係好濃郁,飲得出係冇落味精,用嚟養顏真係一流。同埋佢哋嘅沙冰都係好特別,佢哋有楊枝甘露同埋哈密瓜沙冰,兩種我都覺得幾好味,上面仲加咗一個雪糕球添,口感大增。重點嚟啦,佢哋嘅牛嘅款式都相當多,個人就會比較鍾意:A5黑樺和牛特上霜降小排A5黑樺和牛牛小排A5黑樺和牛上肩胛肉A5黑樺和牛牛頸脊另外加錢就可以任食牡蠣海鮮拼盤,超新鮮,仲有專人幫你開埋,真係好貼心嘅服務呀。
重點嚟啦,佢哋嘅牛嘅款式都相當多,個人就會比較鍾意:
A5黑樺和牛特上霜降小排
A5黑樺和牛牛小排