2018-09-14
去荃灣搵朋友食飯,帶左我地去食上海野呢間我都未食過 不過味道唔錯我地3個人 揀左個288套餐 包括前菜、點心、湯、小菜、面飯同甜品首先上個金網生煎鍋貼上面層金黃色既網係面粉漿整既鋪左係面層好靚 感覺好脆卜卜鍋貼都好皮薄餡靚好足料一咬落去啖啖肉又juicy再上一個砂鍋津白,有我中意食既津白都好多配料:魚、雞肉、丸、豬肚、金華火腿個湯飲起來甜甜地帶點咸我中意飲真材實料小菜就揀左黃金排骨最近就愛上了用咸蛋黃整野食呢道排骨就是用咸蛋黃一齊炸起好香脆又好好味不用點任何醬料都已經夠味 啖啖蛋黃味面食就叫左京蔥開洋拌面個人對京蔥麻麻地 不過兩位朋友都讚不絕口 話京蔥爆得好香 令成碟面食起來都好夠鑊氣好夠蔥味另外叫左四喜烤夫和煎小黃魚炆得好香好夠林煎得好香 外皮煎得好脆,魚肉好嫩 最後上套餐甜品:高力豆沙好夠砂糖係面入口鬆軟,內餡滿滿既豆沙又唔會太甜 好滿足呢間餐廳既食物質素都幾好加上幾精緻 環境裝修都好好朋友冇介紹錯
好足料一咬落去啖啖肉又juicy
再上一個砂鍋津白,有我中意食既津白
小菜就揀左黃金排骨
不用點任何醬料都已經夠味 啖啖蛋黃味
面食就叫左京蔥開洋拌面
另外叫左四喜烤夫和煎小黃魚
炆得好香好夠林
煎得好香 外皮煎得好脆,魚肉好嫩
最後上套餐甜品:高力豆沙
好夠砂糖係面入口鬆軟,內餡滿滿既豆沙又唔會太甜 好滿足