2011-11-20
行經呢part 既mk, 其實都幾奇特, 一邊係繁盛的商業區, 另一面卻係超豪宅, 中間卻有這個小小的community 社區o岩o岩先行完h&m出o黎, 過左馬路卻有個豬肉佬 o係度斬豬骨, 同是亞皆老街, 但真係變得太快喇~再行幾步已到達目的地, 呢間拍過好多戲的冰室; 我一直都想來幫襯.門口招牌 o個幾隻字一睇都估倒係正野~ 能多年都迄立不倒, 必有d 野o既~雖樓上冇電視睇, 但都係上喇, 有feel 一點嘛. 找個卡位坐下.menu 好簡單; 都係叫個大家推介的紅豆冰同义燒麵~义燒係瘦的; 切到火腿咁薄, 但都幾多片吓, 感覺上好似抵食左麵似係大光多過福; 加左少少好似係菜油, 雖冇麻油咁香, 但都有d 效, d 麵真係滑左d~ 算ok 喇.紅豆冰好大舊冰, 篤極都唔碎鐵達尼號都死多次呀...食物係ok 的, 也幾有特色, 不過當然係食個地方多一點, 看到這些裝修, 真係回到5歲的感覺.希望呢d 集體回憶能保存下去!
menu 好簡單; 都係叫個大家推介的紅豆冰同义燒麵~
算ok 喇.
紅豆冰好大舊冰, 篤極都唔碎
希望呢d 集體回憶能保存下去!