2014-04-17 3714 浏览
在天台的 The Bali ﹗今晚朋友仔拣左依度搞 Pre-Christmas party,好鬼 Private 既 party 噃 ﹗仲专登要请左位有名气既 bar tender 注场添。我第一个到达,除左 Host 外暂时未有其他朋友仔到左呢。装修格局坚系抄足 Bali 既酒店,有水池、帐篷、木家私、木摆设、火炉、等等。即时令我觉得返左峇里一样,非常怀念去峇里旅行时𠮶种超级舒畅感,山与海同阳光,露天 spa ﹗日落沙滩 ﹗海鲜 BBQ ﹗叹到爆 ﹗见到餐厅内挂左好多明星照片㖞,仲发现有 VIP 房添。屋企突然打开,原来个天窗可以开架,仲可以见到星星同月亮添 ﹗计算过依度应该可以容纳五十人既餐厅,环境同气氛都好舒服,一定会再黎 ﹗包场搞 party 一流 ﹗红白酒都塞车未到,我唯有饮住 guness 先啦,无生啤要饮罐装好鬼甜呀 ﹗今晚既 All you can eat BBQ buffet,期待中呢 ﹗今晚最好味既烧蒜蓉扇贝及烧大虾,超好味 ﹗其他仲有九孔鲍都好好味 ﹗花枝片、鸡中翼、肠仔、芝士生蚝、炒饭还可以啦,薄安格斯牛扒令人最失望,又淡又无味。烧蒜蓉扇贝,试过多间既烧扇贝,最好食都系今次喇 ﹗推介 ﹗鲜味又多汁,唔会烧到干争争硬屈屈,好好味呀 ﹗我自己都食左四只,正啊 ﹗仲好食过隔离既果皮九孔鲍呀 ﹗烧大虾,啖啖肉,肉质爽弹多汁,烧得香脆,好好食 ﹗烧花枝片,普普通通,无咩特别。

罐装 Guniess
烧大虾