2023-10-16
日本近來流行嘅露營風,而家吹到嚟香港,今日要介紹嘅係露營主題餐廳#營足四季,環境以露營為主題,有露營燈、枱、凳等,有種好chill嘅感覺。環境擺設都令你置身係露營當中,而戶外空間可帶埋毛孩去一齊chill 下!星期五,六,日晚會有現場表演,期中會有小遊戲同客人們玩。店員安排我地坐系餐廳角落,環境氛暗好似系戶外夜晚用餐。餐廳以QR code落單!方便又簡單。【欖油蒜片蟹肉 墨魚扁意粉$158】$188預先叫左少辣,細細粒墨魚易入口,意粉口感,比一般的乾意粉有嚼勁,煙韌度都好好,相當美味。【巨型豬扒配薯條扒菜】$188豬扒size超巨型,熟成度剛剛好,入口肉味香濃,外層塗滿BBQ醬汁更惹味,配菜有香口煙肉露筍卷,薯條炸得金黃酥脆,並配上茄汁,整體十分惹味。【阿華田脆脆奶蓋瀑布蛋糕配提拉米蘇雪糕】頂部鋪滿厚身軟滑乳酪,並以膠膜作固定。配搭柔軟綿滑蛋糕,口感輕柔細緻,帶來視覺與味蕾的雙重享受。【熱桂花蜜】飲品味道十分清甜,絕對係潤喉嘅最佳選擇。甜而不膩。【好雙乳的莓莓】成份有乳酪,藍莓,紅莓,味道微酸帶一點甘甜,十分特別。🥢營足四季 (觀塘)📍地址:觀塘鴻圖道86號中富中心地舖電話:2638
【欖油蒜片蟹肉 墨魚扁意粉$158】$188
【巨型豬扒配薯條扒菜】$188
【阿華田脆脆奶蓋瀑布蛋糕配提拉米蘇雪糕】
【熱桂花蜜】
飲品味道十分清甜,絕對係潤喉嘅最佳選擇。甜而不膩。
【好雙乳的莓莓】
成份有乳酪,藍莓,紅莓,味道微酸帶一點甘甜,十分特別。
🥢營足四季 (觀塘)
📍地址:觀塘鴻圖道86號中富中心地舖
電話:2638 3088