2021-01-15
出深水埗開始辦年貨,臨走見到排檔有張台仔放左幾件蛋糕,抬頭一望見到街入面就係呢間古早味蛋糕,好近地鐵站A2出口,超方便,就被吸引左過去。佢擺出黎既Display全部係真蛋糕,見到晒流心餡同埋材料分佈係點,透明度超高。全部蛋糕都係黃金邊,黃金底,唔會燶,咁先係正宗。好多味道都好特別,店員好熱情咁介紹,多款味道既創作意念都來自不同客人,以人為本而整既蛋糕,令人留下好印象!我見好多人出出入入黎拎蛋糕,原來有D款係限量賣得好快,同埋客人可按自己喜好配搭預訂蛋糕,黎之前打黎預訂就最穩陣。我買左兩款蛋糕,真係同平時食既古早味蛋糕有唔同,超濃厚蛋香,完全冇蛋腥味,口感鬆軟而帶濕潤感,食唔晒第2日食都唔會乾身。賣相夠挺身唔會凹陷,表皮薄身不厚,食完唔黏喉,完全感受到佢既低糖少油。而我買既檸檬柚子味($70),味道更加清新,唔會有酸既感覺反而有陣陣幽香,仲有柚子肉。栗子味($75)呢款既栗子蓉係佢地自己打磨,完全唔油膩,全層滿既栗子蓉,味道濃郁,而且買蛋糕仲送人氣薯片。個盒都好精緻,有晒呢間店舖蛋糕既特色!所有古早味蛋糕都係用低溫慢火烘烤而成,慢工出細貨,低糖少油更係健康之選!店員仲話可以多D留意佢地既
檸檬柚子古早味蛋糕
栗子古早味蛋糕
店員仲話可以多D留意佢地既社交平台,不定期會有好多優惠同埋遊戲玩嫁!