2011-12-02
27-11-2011(Sun)同男友食完早餐,陪佢落荃灣,我去買o野,經過奇華,就想買皮蛋酥食,行入o黎就搵,搵到$6.50一個o既迷你皮蛋酥,就買兩個,然後再繼續睇,見到有$7.50一包o既茶葉薄片,就買烏龍茶味.返到屋企就先食迷你皮蛋酥,用刀切開時,個底硬到切唔開,食落,皮蛋算實,綠豆蓉好軟滑,好夠甜,內裡有少少酸薑點綴,印象,中都係恆香o既好食.味道: 4分到夜晚,畀爸爸食烏龍茶葉薄片,佢第一句即刻話好難食,唔係o掛?我食食先,唔…我只覺得冇味,冇乜茶味.男友之後o黎我屋企,我畀佢食,佢話冇o野啊,食到淡淡o既茶味.之後多數都係我食晒,食完我至到啲茶味.味道: 3分其他:一入到去,我行去睇’酥’,個收銀即叫合桃酥唔知幾錢,我拎o左皮蛋酥後行一行,另一個店員就叫我慢慢睇,我再拎埋茶葉薄片後,都唔敢再行再睇喇,因為佢o地都幾煩.行到去收銀,佢又問我加唔加幾多錢買合桃酥?我答唔使.然後佢又問買唔買o野飲,我都答唔使.我知道係管理層要佢o地sale o野,但真係覺得好煩,請奇華管理層唔好要員工sell幾十樣o野.
味道: 4分
到夜晚,畀爸爸食烏龍茶葉薄片,
味道: 3分
其他: